Chocolade trifle

In case of major failure, make a trifle!
 
Chocolade trifle voor 4 personen
 
Het gebeurt me toch ook wel vrij regelmatig dat ik iets rampzalig in de keuken produce...er, zelfs vaker dan dat ik liever toegeef. Het stoofvlees brandt aan, de indische curry is veel te pikant, het brood is niet gaar en dit keer was mijn rolbiscuit aan de handdoek blijven plakken.
 
Ja dan zit je daar met een halve rolbiscuit, zonde om in de vuilbak te gooien maar er iets fatsoenlijk van maken wat ook presentabel is....dan stoppen we het maar in een potje en maken er een laagjes dessert van.
 
Voor deze trifle kan je elk soort cake gebruiken, vanille of chocolade, zelfgemaakte of gekochte, maakt niet uit. Ik heb deze gecombineerd met aardbeien confituur en chocoladepudding. Maar je kan ook andere confituren gebruiken of gewoon vanille pudding met wat slagroom ofzo...
 
Voor 4 glaasjes
 
- 300gr cake naar keuze (bij mij chocolade biscuit)
- 2 eetlepels confituur naar keuze (bij mij aardbeienconfituur)
- 400gr chocolade pudding (zie recept verder naar onder)
- handvol chocolade schilfers
 
Eerst maak je best de pudding want deze moet afkoelen.
Ik gebruik gewoon instant pudding poeder voor deze...ja ik weet, ik zou eigenlijk mijn eigen banketbakkersroom moeten maken en blablabla...ik heb 2 kleintjes rondlopen thuis, remember. Op het moment leef ik van de snelle oplossingen in de keuken
 
Dus 

 Chocoladepudding
 
- 1 eetlepel instant pudding poeder
- 500ml melk
- 2 eetlepels suiker
- 75gr chocolade
 
Verwarm 450ml melk op laag vuur maar laat niet koken. Voeg de suiker en chocolade toe en laat smelten.
Los de instant pudding poeder op in de overige 50ml melk. Voeg dit toe aan de warme melk. Blijf goed roeren totdat de pudding is ingedikt en laat kort opkoken.
Giet uit in een schaal en bedek met plastic folie om het gevreesde velletje op de pudding te vermijden.
Laat afkoelen...
 
Voor de trifle bestrijk je de stukken cake met de confituur naar keuze. Breek in hapklare stukken en leg onderaan de glaasjes.
Doe enkele genereuze lepels afgekoelde chocoladepudding over de cake en werk af met de chocoladeschilfers.
Bewaar in de koelkast
Smakelijk!
 
 
Tip 1: Ik zou volgende keer wat room opkloppen tot slagroom en onder de pudding spatelen voor een wat luchtiger geheel maar dat viel me pas nadien binnen.
Tip 2: voor mijn biscuits gebruik ik de mix van AVEVE, echt aan te raden!!!

Reacties

  1. Leuk opgelost. Iets in laagjes is altijd handig om iets wat er minder mooi uitziet dan de bedoeling is op te werken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten