Vanille cupcake met chocolade botercrème

Hoopvol legde ik mijn beide kinderen in bed na het middageten. Een beetje rust en stilte, even tijd om mijn avondeten te maken en misschien gauw een taart ineen te flansen...Helaas riep de oudste na 10 minuten al 'KLAAR' en 2 seconden later dacht de jongste ook dat een middagdutje overbodige luxe is. Daar ging mijn plan om nog een zoete zonde uit mijn mouw te toveren...
 
Zoonlief kwam beneden en vroeg direct 'Mama, taart?' Hoe telepatisch is dat? Dus hop, de jongste naar boven in bed en de oudste op het aanrecht naast de weegschaal. Zoonlief mocht kiezen dus het werden gewone vanille cupcakes met chocoladedruppels en een chocolade botercrème.
 
En smaken dat ze deden!
 
Voor 12 stuks
 
Vanille cupcakes
 
200gr bloem
180gr suiker
snufje zout
2 theelepels bakpoeder
1 ei
60ml zonnebloemolie
180ml melk
1 vanillestokje, zaadjes uitgeschraapt of 1 eetlepel vanille-aroma
70gr chocolade druppels
 
Chocolade botercrème
 
125gr boter
100gr bloemsuiker
100gr gesmolten pure chocolade
 
witte chocolade als afwerking
 
Verwarm je oven op 180C.
Meng alle droge ingrediënten voor de cupcakes in een grote kom. Voeg alle natte ingrediënten bij elkaar. Meng de natte ingrediënten onder de droge en roer 1 minuut krachtig alles onder elkaar. (NIET langer want dan krijg je taaie cupcakes). Voeg als laaste de chocolade druppels toe.
 
Vul een cupcake bakvorm met papieren vormpjes en vul je vormpjes met het deeg tot ongeveer 3/4de. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Je kan testen of je cupcakes gaar zijn door er kort met een tandenstoker in te prikken. Komt deze er zuiver uit, zijn je cupcakes gaar. Blijft er wat deeg aanhangen, nog een minuutje extra in de oven laten! Laat afkoelen op een rekje.
 
Voor de botercrème, klop je de boter en de suiker tot een gladde, luchtige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg dan de gesmolten chocolade toe. Spuit een mooie toef botercrème op de afgekoelde cupcakes en werk af met wat gesmolten witte chocolade.
 
Smakelijk!

 

Reacties