Lemon curd taartjes

Een nieuwe layout vraagt voor een klein feestje....en een feestje vraagt om taart, in dit geval een klein lemon curd taartje! 

Je kan er voor kiezen om zelf lemon curd te maken (wat verrassend makkelijk was) of natuurlijk een bokaaltje te kopen in de winkel. Voor 4 taartjes

Voor de lemon curd
2 citroenen
150gr malse boter
125gr suiker
2 eieren
1 eidooier

Voor de taartbodem
50gr koude boter
50gr suiker
snufje zout
1/2de ei
10ml water
125gr bloem
1 theelepel bakpoeder


Voor de afwerking
2 eiwitten
100gr suiker


Hoe?

Maak eerst de lemon curd:
Rasp de schil van de citroenen en pers ze vervolgens uit. Verwarm het citroensap samen met de boter in een steelpannetje. 
Mix de eieren en de eidooier samen. Voeg het botermengsel langzaam bij de opgeklopte eieren. 
Schenk vervolgens alles terug in het steelpannetje en breng al roerend aan de kook. 
Het mengsel zal stilaan beginnen in te dikken. 
Als je lemon curd de dikte van pudding heeft schenk het in een glazen bokaal en laat afkoelen. 

Maak nu de bodem van de taartjes:
Meng alle ingredienten voor de taartbodems door elkaar met de hand of in een keukenmachine. Vorm een deegbal en leg deze kort in de koelkast voor terug op te stijven. 
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak. Indien het deeg niet goed uitrolt, kan je ervoor kiezen om de taartvormpjes ook gewoon met de hand te bekleden door een stukje deeg in de vorm aan te duwen. 

Verwarm de oven voor op 180°C. 
Bak de taartvormpjes ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal ze direct uit de vorm en laat afkoelen op een rekje. 

Klop de eiwitten stijf met een handmixer. Voeg er lepel per lepel de suiker aan toe totdat je stevige schuimpieken hebt. 
Verdeel de lemon curd over de taartdeegjes. Lepel er vervolgens het eiwitschuim op en zet de taartjes KORT onder de grill van de oven of geef ze een lichtbruine kleur met een gasbrander. 


Reacties