Mexican loaded oven fries
Friday, fastfood day?
Deze schotel kan wel tellen in die categorie. Maar echt zo zalig als je houdt van Mexicaans eten!
Voor 2 personen (want onze kindjes lusten dit niet)
400gr zoete aardappel
200gr rundsgehakt
1 rode paprika
15gr donkere chocolade
400ml passata
1 eetlepel tomatenpuree
100gr mais
3 lenteuitjes
2 lepels zure room
handvol nacho chips
100gr gemalen kaas
olie
zout
paprikapoeder
knoflookpoeder
cayennepeper
Hoe?
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. (Tip: in Albert Heijn kan je vers gesneden zoete aardappelfrietjes vinden in de koeling)
- Meng de frietjes met 1 eetlepel olie en kruid met zout en paprikapoeder.
- Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven op een bakplaat.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het rundsgehakt goudbruin.
- Snij de paprika in kleine stukken en voeg toe aan het rundsgehakt.
- Kruid het geheel met paprikapoeder, zout, peper, cayenne peper en knoflookpoeder.
- Voeg de tomatenpuree en passata toe en roer goed om.
- Voeg ook de mais en de chocolade toe en indien nodig, kruid het geheel nogmaals.
- Laat het mengsel kort pruttelen.
- Neem de aardappelfrietjes uit de oven. Voeg daarbovenop het rundsgehakt toe.
- Strooi de gemalen kaas erover en zet de ovenschotel terug in de oven om de kaas te laten smelten.
- Wanneer de kaas gesmolten is voeg je de zure room, de gehakte lenteuitjes en de nacho chips in stukjes toe.
Tast toe!
Reacties
Een reactie posten