Snelle pasta bolognaise

Net zoals elk gezin met kinderen kijken we met een heel dubbel gevoel het einde van de vakantie aan. 
Aan één kant blij dat de structuur en routine van school terug begint, dat de kinderen terug hun bezigheid hebben, maar aan de andere kant komt natuurlijk ook terug "the famous rat race". 
S'avonds boekentassen klaar zetten, boterhammendoosjes, kleren klaar leggen....
S'morgens op tijd op staan, snel ontbijten, de strijd van kleren aandoen, de tranen aan de schoolpoort. 

Vooral de avondspits is hier een moeilijke. De kinderen zijn moe, ze hebben honger. En terwijl je staat te koken de eindeloze strijd van "Ik heb honger, ik wil iets eeeeeeeettttteeeeuuuhhhnnn". 
Makkelijke en snelle maaltijden zijn dus echt een must op zo'n dagen. 
Deze snelle versie van pasta bolognaise voorziet in het verbergen van de nodige groenten en het gevoel van comfort food na een zware dag. 
En als je er een beetje vaart achter zet in de keuken, is ie klaar op 15 minuten. Ideeeeeaaaaal! 




Voor 4 personen
300gr pasta naar keuze, in ons geval farfalle 
2 chipolata worstjes 
3 lente uitjes
2 selder stengels
2 wortels
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
scheutje balsamicoazijn
olijfolie 
oregano 
zout & peper 

parmezaanse kaas en basilicum voor de afwerking

Hoe?

  • Zet een pan met gezouten water op een hoog vuur voor de pasta te koken. 
  • Maak de wortelen proper en snij ze samen met de lenteui, selder, rode peper in grove stukken.
  • Doe ze in een keukenmachine en hak ze in kleine stukjes.
  • Duw vervolgens het vlees uit de chipolata worstjes, bij de groenten.
  • Hak alles samen tot een homogeen mengsel. 
  • Verhit wat olie in een pan en bak hierin het vlees-groenten mengsel. Bak dit goed aan. 
  • Pers de teentjes look er bij uit en voeg ook de balsamicoazijn, peper, zout en oregano toe. 
  • Als laatste voeg je het blikje tomatenblokjes toe.
  • Laat alles sudderen totdat de pasta gaar is. 
  • Voeg vervolgens de pasta toe en een klein beetje van het kookvocht van de pasta om een mooie saus te maken.
  • Serveer met parmezaanse kaas en basilicum. 


Reacties