Doughnut holes met Nutella


Ooit afgevraagd wat ze doen met dat bolletje deeg wat komt bij het maken van een donut? 
Het antwoord is simpel: doughnut holes! 
Deze kleine balletjes worden meestal ook gefrituurd, net als een echte donut, en gevuld met een vulling naar keuze.

Dit recept is hierop gebaseerd maar ik heb gekozen voor een snel deegje zonder gist en voor het deeg te bakken in de oven, niet in het frituur olie.

Gevuld met Nutella en gecoat met een laagje kaneel-suiker! Yummie! 

Voor 12 stuks 
150gr bloem
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels suiker
snufje zout
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels olie
125ml melk
1 ei 

Voor de afwerking
1 eetlepel boter
3 eetlepels suiker
kaneel naar smaak
3 eetlepels Nutella of een andere hazelnootpasta 

Hoe? 


  • Verwarm de oven voor op 175°C. 
  • Neem een muffin-bakvorm met plaats voor 12 stuks en besmeer lichtjes met olie.
  • Meng simpelweg alle ingrediënten voor het deeg kort. 
  • Verdeel het deeg over de muffin-bakvorm en bak ongeveer 15min. 
  • Haal uit de bakvorm en laat kort afkoelen op een rooster. 
  • Smelt de boter en dep met een kwastje lichtjes de gesmolten boter op de doughnut holes. 
  • Meng suiker en kaneel en bestrooi dit over de doughnut holes.
  • Neem een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en doe de Nutella in de spuitzak. 
  • Vul elke doughnut hole aan de zijkant met Nutella. 


Tip: Bewaar ze niet te lang, ze zijn vers het lekkerst! 

Reacties