Chocolade broodjes
Een zacht, sandwich-achtig broodje met lekkere stukjes chocolade in!
Zo begint mijn dag goed!
Voor 15 stuks
500gr bloem
1 zakje droge gist
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
40gr kristalsuiker
3 eetlepels olie
350 ml lauwe melk
1 ei
snufje zout
150gr chocoladedruppels
100gr gesmolten boter
1 eigeel
Hoe?
- Doe de bloem samen met de suikers, bakpoeder, het ei, het snufje zout en de olie in een kom.
- Doe de gist in de lauwe melk.
- Voeg de melk al knedend toe aan de bloem.
- Laat het deeg ongeveer 10 minuten goed doorkneden.
- Maak een mooie bol van het deeg en laat vervolgens een half uur rusten.
- Na het rusten sla je de lucht uit het deeg en maak je 15 bolletjes.
- Als je de bolletjes gemaakt hebt, begin je terug bij je eerste bolletje.
- Rol deze uit in een rechthoekige vorm.
- Besmeer met de gesmolten boter en vouw de lange kanten naar binnen toe in. Leg aan je rechter , korte einde van het deeg een theelepel chocolade druppels en rol nu het deeg op van het rechtereinde naar het linker einde toe.
- Leg het worstje op een bakplaat met bakpapier.
- Doe dit voor alle deeg-bolletjes en laat vervolgens nogmaals een uur rijzen.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Smeer de broodjes in met een losgeklopt eigeel met een scheutje water.
- Bak ze voor 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
- Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten