Chocolade cheesecake
Deze taart bevat 5 miljoen calorieën....maar is echt elke hap waard!
Voor een springvorm van 24 cm, genoeg voor 12 porties
Voor de bodem
180gr volkoren koekjes
50gr gesmolten boter
Voor de vulling
600gr roomkaas
150gr suiker
50gr bruine suiker
4 eieren
2 eidooiers
180gr room
300gr pure chocolade
3 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
Voor de ganache
200ml room
200gr pure chocolade
50gr gesmolten boter
chocoladeschilfers en aardbeien voor de afwerking
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter.
- Vet je springvorm in met een beetje boter en leg op de bodem een bakpapiertje.
- Druk het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm heel goed aan.
- Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. De oven mag je aanlaten.
- Smelt de chocolade voor de vulling in een steelpannetje.
- Meng alle andere ingrediënten voor de vulling samen. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe.
- Stort de vulling uit in de springvorm en bak voor ongeveer 1u15 in de oven.
- De taart moet in het midden nog lichtjes wiebelen na de baktijd.
- Haal de taart uit de oven en laat liefst een hele nacht afkoelen in de koelkast (maar minimaal 4u)
- Voor de ganache verhit je de room tot kookpunt.
- Voeg vervolgens de chocolade toe en de gesmolten boter.
- Roer de ganache goed om en laat kort afkoelen.
- Giet de ganache op de taart en laat een uurtje opstijven.
- Snij de randen van de bakvorm los en verwijder de springvorm voorzichtig.
- Werk de taart af naar keuze met chocoladeschilfers en/of aardbeien.
- Val aan!
Reacties
Een reactie posten