Varkenshaas met brie en cranberry-saus
Dit lekker stukje varkensvlees is gevuld met schijfjes romige brie en overgoten met een zoete cranberry-saus. Grote kans dat dit mijn Kerst-menu'tje wordt want het was echt een zalige combinatie!
Voor 2 personen
1 eetlepel boter
250gr varkenshaas
100gr brie
20ml olie
1 eetlepel honing
1 theelepel gedroogde tijm
peper & zout
Voor de saus
1 sjalot
50ml rode wijn
50ml water
2 eetlepels veenbessen-jam
peper en zout
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een anti-aanbakpan.
- Kruid de varkenshaas met peper en zout en bak de varkenshaas goudbruin. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
- Haal het vlees uit de pan en maak een aantal insneden.
- Snij de brie in schijfjes en doe elk schijfje in een insnede van het vlees.
- Meng de olie, honing en gedroogde tijm.
- Leg het vlees in een ovenschaal, doe de olie over het vlees en gaar het vlees ongeveer 10 minuten verder in de oven.
- Versnipper de sjalot en bak deze glazig in de bakpan waar je het vlees in hebt gebakken.
- Voeg de rode wijn en water toe en laat inkoken.
- Voeg als laatste de veenbessen toe en kruid de saus met peper en zout.
- Serveer het varkenshaasje met de cranberry-saus.
Reacties
Een reactie posten