Wokgerecht kip met perzik en cashew
Een snel wokgerecht op vrijdag is wel echt een must...want op vrijdag zitten we er allemaal wel een beetje door...
Voor 4 personen
300gr kipdijfilet reepjes
1 rode ui
1 rode paprika
1 blik gehalveerde perzikken + 50ml van siroop van perzikken
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel harissa
1 eetlepel tomatenpuree
200ml ketjap manis
100ml water
50gr ongezouten cashewnoten
peper & zout
olie
Hoe?
- Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat.
- Verhit wat olie in een wokpan
- Bak de kipdijfilet reepjes goudbruin.
- Snij intussen de paprika en rode ui in hapklare stukken en voeg toe aan de kip.
- Kruid alles met de ras el hanout, peper en zout.
- Voeg de eetlepel tomatenpuree toe en laat kort stoven.
- Blus dan met de ketjap manis, water en siroop van de perzikken.
- Snij de perzikken in stukjes en voeg toe aan het wokgerecht alsook de cashewnoten.
- Kruid bij met de harissa en indien nodig, nog peper en zout.
- Serveer met de rijst
Reacties
Een reactie posten