Chinese biefstuk met as­per­ge­broc­co­li


Dees gerecht komt zo van de menu-kaart van een GOED Chinees afhaalgerecht. Ik ben toch wel een beetje trots om dit recept! 

Wat nog beter is, dit gerecht is letterlijk klaar in 15 minuten en de lijst van ingrediënten valt reuze mee! 


Ik combineerde de chinese biekfstukreepjes met een schaaltje aspergebroccoli dat ik in de Albert Heijn vond. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar blijkbaar is het een combo van zoals de naam al zelf zegt groene asperges en broccoli. Je kan er natuurlijk gewoon voor kiezen om broccoli of groene asperges (of beiden) toe te voegen. 

Voor 2 personen 

250gr biefstuk 
1 ui
250gr aspergebroccoli 
4 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
30ml rijstazijn
70ml sojasaus
1 theelepel maizena 
1 eetlepel geraspte gember 
50ml oestersaus 
peper en zout 
olie
1 eetlepel sesamzaadjes 

Hoe?

  • Snij de biefstuk in hele dunne reepjes. 
  • Voeg rijstazijn, sojasaus en maizena samen en marineer de biefstukreepjes hier kort in. 
  • Snij vervolgens de ui in dunne reepjes en de aspergebroccoli in hapklare stukken. 
  • Verhit de olie in een wok. 
  • Haal de biefstukreepjes uit de marinade maar hou de marinade bij!
  • Bak de biefstukreepjes in twee delen zeer kort aan. 
  • Haal de biefstukreepjes uit de wok en bak vervolgens de ui en aspergebroccoli aan. 
  • Pers de teentjes knoflook uit en snij de chilipeper klein en voeg deze aan de groenten toe samen met de gember.
  • Wanneer de groenten beetgaar zijn voeg je de biefstuk terug toe.
  • Blus met de marinade en de oestersaus en 200ml water. Laat kort inkoken. 
  • Kruid indien nodig met peper en zout en werk af met sesamzaadjes.
  • Serveer met rijst



Reacties