Gebakken rijst (fried rice)
Dees is zo lekker, zeker de dag erna, als lunch op het werk...
Helaas was alles op, tot het laatste rijstkorreltje...Dju, altijd pech!
Voor 4 personen
3 builtjes rijst
300gr kipfilet
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels sojasaus
2 uien
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 rode paprika
100gr erwten
100ml ketjap manis
4 eieren
1/2de komkommer
handvol kroepkoek
olie
peper en zout
Hoe?
- Het beste resultaat bekom je als je de dag ervoor de rijst al kookt, maar het lukt ook wel de dag zelf.
- Snij de kipfilet in dunne reepjes en marineer kort in de vissaus en sojasaus.
- Snij ook de uien, paprika en chilipeper in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de uien aan.
- Voeg de geperste teentjes knoflook toe gevolgd door de paprika en chili.
- Wanneer de groenten aangebakken zijn haal je deze uit de wokpan.
- Verhit nog wat olie en bak vervolgens de kipfilet aan.
- Als de kipfilet gaar is voeg je de groenten terug toe en de rijst.
- Bak alles kort op een hoog vuur.
- Blus met de ketjap manis en voeg de erwten toe.
- Kruid indien nodig nog met peper en zout.
- Snij de komkommer in dunne reepjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
- Serveer de rijst met een gebakken spiegelei, komkommer en wat kroepkoek.
Reacties
Een reactie posten