Gebakken rijst (fried rice)

Dees is zo lekker, zeker de dag erna, als lunch op het werk...

Helaas was alles op, tot het laatste rijstkorreltje...Dju, altijd pech! 

Voor 4 personen

3 builtjes rijst
300gr kipfilet
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels sojasaus
2 uien
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 rode paprika
100gr erwten 
100ml ketjap manis
4 eieren
1/2de komkommer
handvol kroepkoek
olie
peper en zout

Hoe? 


  • Het beste resultaat bekom je als je de dag ervoor de rijst al kookt, maar het lukt ook wel de dag zelf. 
  • Snij de kipfilet in dunne reepjes en marineer kort in de vissaus en sojasaus.
  • Snij ook de uien, paprika en chilipeper in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de uien aan. 
  • Voeg de geperste teentjes knoflook toe gevolgd door de paprika en chili. 
  • Wanneer de groenten aangebakken zijn haal je deze uit de wokpan.
  • Verhit nog wat olie en bak vervolgens de kipfilet aan. 
  • Als de kipfilet gaar is voeg je de groenten terug toe en de rijst. 
  • Bak alles kort op een hoog vuur. 
  • Blus met de ketjap manis en voeg de erwten toe. 
  • Kruid indien nodig nog met peper en zout.
  • Snij de komkommer in dunne reepjes. 
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. 
  • Serveer de rijst met een gebakken spiegelei, komkommer en wat kroepkoek. 



Reacties