Champagne tiramisu met granaatappel

Het dessert der desserten hernieuwd!
In plaats van amaretto koos ik voor champagne as beloved alcohol-content.
De granaatappel zorgt voor een fris, zurige toets!
Al bij al een licht verteerbaar dessertje vergeleken met mijn andere desserts bomvol met chocolade. 

Voor 4 personen 

2 granaatappels
200ml champagne of schuimwijn
250gr mascarpone 
2 eieren 
50gr suiker 
200ml slagroom 
16 lange vingers
rood fruit en munt ter afwerking 

Hoe?

  • Snij de granaatappels door midden en duw de pitjes eruit.
  • Marineer de granaatappelpitjes in de champagne. 
  • Scheid de eieren en klop het eiwit op.
  • Wanneer het eiwit stijf is, voeg de suiker toe en klop tot stevige witte pieken.
  • Roer de eierdooiers los met de mascarpone. 
  • Klop de slagroom op. 
  • Voeg eerst de slagroom toe aan de mascarpone, en spatel daarna het eiwit er onder. 
  • Haal de granaatappelpitjes uit de champagne maar behoud beiden. 
  • Doe een eerste laagje lange vingers in een schaal of in de glazen. 
  • Besprenkel de lange vingers met het granaatappel-champagne sap. 
  • Voeg wat granaatappelpitjes toe en lepel dan wat mascarpone erop. 
  • Doe een tweede laag koekjes op de mascarpone, besprenkel weer met het sap en werk af met pitjes en de mascarpone.
  • Werk het geheel af met rood fruit. 
  • Laat opstijven in de koelkast.


Reacties