Champagne tiramisu met granaatappel
Het dessert der desserten hernieuwd!
In plaats van amaretto koos ik voor champagne as beloved alcohol-content.
De granaatappel zorgt voor een fris, zurige toets!
Al bij al een licht verteerbaar dessertje vergeleken met mijn andere desserts bomvol met chocolade.
Voor 4 personen
2 granaatappels
200ml champagne of schuimwijn
250gr mascarpone
2 eieren
50gr suiker
200ml slagroom
16 lange vingers
rood fruit en munt ter afwerking
Hoe?
- Snij de granaatappels door midden en duw de pitjes eruit.
- Marineer de granaatappelpitjes in de champagne.
- Scheid de eieren en klop het eiwit op.
- Wanneer het eiwit stijf is, voeg de suiker toe en klop tot stevige witte pieken.
- Roer de eierdooiers los met de mascarpone.
- Klop de slagroom op.
- Voeg eerst de slagroom toe aan de mascarpone, en spatel daarna het eiwit er onder.
- Haal de granaatappelpitjes uit de champagne maar behoud beiden.
- Doe een eerste laagje lange vingers in een schaal of in de glazen.
- Besprenkel de lange vingers met het granaatappel-champagne sap.
- Voeg wat granaatappelpitjes toe en lepel dan wat mascarpone erop.
- Doe een tweede laag koekjes op de mascarpone, besprenkel weer met het sap en werk af met pitjes en de mascarpone.
- Werk het geheel af met rood fruit.
- Laat opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten