Balisto-koekjes

I'm on a cookie baking roll....
Hoewel ik persoonlijk meer hou van het bakken van taarten en cakes, is koekjes bakken wel iets heel dankbaars. Met minimale inspanning heb je al snel 24 heerlijke hapjes, die gemakkelijk in de broodtrommel gaan. 
Deze balisto-inspired koekjes zijn een echte schot in de roos! De koekjestrommel zal helaas snel leeg zijn! 

Voor 30 stuks

Voor het deeg
150gr boter
100gr poedersuiker
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei
280gr bloem
1 theelepel bakpoeder
60gr rozijnen

Voor de afwerking
150gr witte chocopasta 
150gr pure chocolade
handvol hazelnoten

Hoe?

  • Week de rozijnen eerst in warm water.
  • Klop de boter samen met de poedersuiker en vanillesuiker zacht.
  • Voeg het ei toe. 
  • Zeef daarna de bloem, het bakpoeder en het zout erbij. 
  • Dep de rozijnen droog en snij in kleine stukjes.
  • Voeg de rozijnen bij het koekjesdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Vorm ongeveer 30 kleine balletjes van het koekjesdeeg en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Duw met je vinger in het midden van het balletje zodat er een kuiltje ontstaat.
  • Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Zodra ze uit de oven komen, kan je best nogmaals met je vinger of een ander instrument het kuiltje induwen. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Vul de kuiltjes van de koekjes met witte chocopasta en plaats de koekjes vervolgens een half uurtje in de vriezer. 
  • Smelt de chocolade en doe de hazelnoten in een blender zodat je hazelnoot kruimels bekomt.
  • Dip de afgekoelde koekjes in de gesmolten chocolade en bestrooi er wat hazelnoot kruimels op.
  • Smakelijk!!

Reacties