Chocolade ganache cake

Wat is me dit een lekker chocolade cakeje. 
Het besmeren van de cake met de chocolade-siroop zorgt voor een dense, sappige cake die dan ook nog eens afgewerkt wordt met een chocolade ganache! 

Echt waar, maandag begin ik met dat fameuze dieët van 2020, beloofd! Maar eerst moet deze even op! 

Voor 10 royale porties (springvorm van 24cm) 

Voor de cake
150gr bloem
70gr cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
2 eieren
150gr bruine suiker
100ml water
250ml melk
100ml zonnebloemolie

Voor de siroop
150ml water
100gr bruine suiker
1 eetlepel cacaopoeder

Voor de ganache 
100ml room
150gr pure chocolade
speculaaskruimels

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 175°C. 
  • Bekleed je springvorm met een bakpapier
  • Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder samen.
  • Meng de eieren met de bruine suiker, het zout, melk, water en olie.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed samen.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake 30 minuten in de oven. 
  • Maak ondertussen de siroop door het water, de bruine suiker en het cacaopoeder in een steelpannetje te verwarmen. Laat even al roerend koken. 
  • Wanneer de cake klaar is, haal hem uit de oven en giet de siroop erover. 
  • Laat de cake nu minstens een uurtje afkoelen in de bakvorm.
  • Maak vervolgens de ganache: verhit de room in een steelpannetje. Wanneer de room kookt, doe je de chocolade erbij en roer je het geheel goed onder elkaar. 
  • Overgiet de cake met de ganache en laat nu enkele uren opstijven in de koelkast. 
  • Haal voor het serveren de cake uit de vorm en decoreer met wat speculaaskruimels.

Reacties