Chocolate chip & peanut butter cookies
Een koekje hier
Een koekje daar...
Gelukkig Nieuwjaar 😂
Voor 16 koekjes
180gr bloem
1 theelepel bakpoeder
150gr boter
100gr lichtbruine suiker
1 ei
snufje zout
80gr pindakaas
50gr chocolade druppels
Voor de ganache
75gr pure chocolade
1 theelepel boter
40ml room
Hoe?
- Klop de boter samen met de suiker los.
- Voeg het ei en de pindakaas toe.
- Meng vervolgens de droge ingrediënten onder het botermengsel.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe een bakpapiertje op een bakplaat en lepel het koekjesdeeg op de bakplaat. De hoopjes mogen vrij kort tegen elkaar, de koekjes drijven niet veel uit.
- Bak de koekjes ongeveer 12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
- Verwarm voor de ganache de chocolade, boter en room in een steelpannetje en laat smelten.
- Dip de afgekoelde koekjes in de chocolade en laat op een bakpapier op een koele plaats stollen.
- Smullen maar!
Reacties
Een reactie posten