Mexicaanse hamburgers
Dat was echt een eeuwigheid geleden dat ik nog eens iets ECHT lekker had gekookt sè.
Dus daarom deel ik dit recept met jullie!
Voor 4 hamburgers
Voor de hamburger
300gr varkensgehakt
1 ei
50gr paneermeel
1 gepekelde jalapeno peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2de theelepel cayenne peper
Voor de Mexicaanse salsa
1/4de komkommer
1/2 rode paprika
1 tomaat
1 avocado
1/2de rode ui
1 limoen
zout
peper
Voor de afwerking
4 hamburgerbroodjes
2 eetlepels mayonaise
handvol nacho chips
handvol sla
4 eetlepels rode salsa saus
4 schijfjes cheddar kaas
Hoe?
- Meng het gehakt met het ei en de kruiden en de fijn gesneden jalapeno peper. Voeg de helft van het paneermeel toe. Vorm 4 hamburgers, druk ze plat en wentel ze nog kort in het overgebleven paneermeel.
- Leg de hamburgers in de koelkast.
- Maak eerst de salsa: snij de groenten in kleine stukjes. Prak de avocade plat en voeg deze aan de groenten toe. Kruid af met peper, zout en het sap van 1 limoen. Zet ook in de koelkast.
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en verwarm ze kort onder een grill of in de oven.
- Verhit een grillpan op een hoog vuur.
- Bak de hamburgers bruin. Voeg op het laatste een schijfje cheddar kaas toe aan de hamburger en laat kort op de bovenkant smelten.
- Besmeer de onderkant van een broodje met een lepeltje mayonaise. Voeg wat sla toe en daarop een wat nacho-chips.
- Voeg nu de hamburger toe. Dek de hamburger af met een royale portie Mexicaanse salsa.
- Werk af met een lepel salsa saus en de bovenkant van het broodje.
- Aaaaaaaanvalleeeuuhhhh
Reacties
Een reactie posten