Mexicaanse hamburgers

Dat was echt een eeuwigheid geleden dat ik nog eens iets ECHT lekker had gekookt sè. 

Dus daarom deel ik dit recept met jullie! 

Voor 4 hamburgers

Voor de hamburger
300gr varkensgehakt
1 ei 
50gr paneermeel 
1 gepekelde jalapeno peper 
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2de theelepel cayenne peper 

Voor de Mexicaanse salsa 
1/4de komkommer
1/2 rode paprika
1 tomaat
1 avocado 
1/2de rode ui
1 limoen
zout
peper

Voor de afwerking
4 hamburgerbroodjes
2 eetlepels mayonaise 
handvol nacho chips 
handvol sla 
4 eetlepels rode salsa saus 
4 schijfjes cheddar kaas 

Hoe?
  • Meng het gehakt met het ei en de kruiden en de fijn gesneden jalapeno peper. Voeg de helft van het paneermeel toe. Vorm 4 hamburgers, druk ze plat en wentel ze nog kort in het overgebleven paneermeel. 
  • Leg de hamburgers in de koelkast.
  • Maak eerst de salsa: snij de groenten in kleine stukjes. Prak de avocade plat en voeg deze aan de groenten toe. Kruid af met peper, zout en het sap van 1 limoen. Zet ook in de koelkast. 
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en verwarm ze kort onder een grill of in de oven. 
  • Verhit een grillpan op een hoog vuur.
  • Bak de hamburgers bruin. Voeg op het laatste een schijfje cheddar kaas toe aan de hamburger en laat kort op de bovenkant smelten.
  • Besmeer de onderkant van een broodje met een lepeltje mayonaise. Voeg wat sla toe en daarop een wat nacho-chips. 
  • Voeg nu de hamburger toe. Dek de hamburger af met een royale portie Mexicaanse salsa.
  • Werk af met een lepel salsa saus en de bovenkant van het broodje.
  • Aaaaaaaanvalleeeuuhhhh

Reacties