Aardbeientaart

Vrolijk Pasen, zeker met deze luchtige aardbeientaart! 

Voor 10 porties (springvorm van 22cm)

Voor de cake
4 eieren
115gr bloem
115gr suiker

Voor de vulling
200gr mascarpone
3 eiwitten 
100gr suiker
400gr aardbeien
6 blaadjes gelatine (van elk 1,2gr)
40 ml water

Voor de afwerking
300gr aardbeien
150gr frambozen
enkele blaadjes munt

Hoe?
  • Verwarm de oven voor op 230°C. 
  • Klop eerst de eiwitten voor cake op samen met de suiker.
  • Voeg daarna de eigelen toe aan de eiwitten en zeef erna de bloem erbij.
  • Meng kort en voorzichtig. 
  • Neem 2 bakplaten met bakpapier: op 1 bakplaat maak je een cirkel van het deeg van ongeveer 22cm doorsnede. Op de andere bakplaat spuit je met een spuitzak het deeg in lange strepen.
  • Bak de cake ongeveer 5 minuten tot goudbruin en terug veert. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 
  • Mix de 400gr aardbeien. Doe van de gemixte aardbeien een 4-tal eetlepels apart.
  • Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. 
  • Meng de mascarpone met de gemixte aardbeien. 
  • Verhit het water met de suiker in het steelpannetje en doe hierbij de gelatine blaadjes.
  • Klop de eiwitten op en voeg het opgeloste suikerwater voorzichtig toe. Blijf kloppen totdat je mooie stevige pieken hebt. 
  • Spatel het eiwit onder de mascarpone.
  • Neem een springvorm: doe de cirkel op de bodem en snij de rest van de cake in stukken en bekleed de wanden van de springvorm. Doe het apart gehouden aardbeiensap op de bodem van de cake en strijk uit.
  • Doe de vulling in de cake-vorm en laat een 3-tal uren opstijven in de koelkast.
  • Snij voor de afwerking de aardbeien en frambozen in stukjes en meng met de munt. 
  • Verspreid het fruit op de taart en eet smakelijk! 

Reacties