Gin & lime cheesecake
Alcohol in een cheesecake, dat is echt ene voltreffer!
Ik maak er niet veel woorden aan vuil en geef jullie gewoon dit über-lekker recept mee!
Voor 10 porties (springvorm van 22cm)
Voor de bodem
150gr speculaaskoekjes
50gr gesmolten boter
Voor de vulling
300gr roomkaas
200ml slagroom
4 gelatineblaadjes
100gr suiker
sap en zeste van 2 limoenen
50ml gin
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een springvorm en bedek de bodem met een bakpapier.
- Verkruimel de speculaaskoekjes en meng de kruimels met de gesmolten boter en meng goed.
- Druk de kruimels op de bodem van de springvorm en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen!
- Doe de gelatine blaadjes in koud water.
- Verhit de sap en de zeste van de limoenen in een klein steelpannetje.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het limoensap.
- Doe ook de gin bij het limoensap. Laat afkoelen terwijl je verder doet.
- Meng de roomkaas met de suiker.
- Klop de slagroom op.
- Doe het limoensap bij de roomkaas en meng goed.
- Schep voorzichtig de opgeklopte slagroom onder de roomkaas.
- Doe de vulling over de bodem en laat de taart ongeveer 3u opstijven.
- Snij voorzichtig de randen los van de taart en ontvorm.
- Versier indien gewenst de taart nog met schijfjes limoen en citroen.
Santé
Reacties
Een reactie posten