Pulled Pork op de BBQ: nacho of burger style!

Pulled pork is zo één van die trends in de BBQ-wereld die me bleef achtervolgen. Nu ben ik zo een "kok" die dat direct wilt maken als ik dat in mijn hoofd krijg.
Geen zin dus om het "juiste" stukje vlees te bestellen bij de slager en weer 2 dagen te wachten.
Dus kocht ik op goed geluk 4 stukken schouder karbonade bij de Albert Heijn en ging aan de slag.

Voor het maken van pulled pork bestaan er duizende tips op het internet. Ik deed op goed geluk maar iets en het lukte, hoera!

De pulled pork verwerkte ik vervolgens in 2 recepten: op nacho's en in een hamburger. 

Voor de pulled pork
4 lappen schouder karbonade zonder bot (ongeveer 600gr vlees)
BBQ kruiden naar keuze 
100ml BBQ saus naar keuze
stukje touw dat hittebestendig is 

Voor de nacho's (voor 4 personen)
zak nacho chips
150gr gemalen cheddar
50gr zure room
1 lente ui
150ml salsa dip 
300gr pulled pork

Voor de hamburgers (2 stuks)
2 hamburgerbroodjes
handvol ijsbergsla
100gr geraspte rode kool
100gr geraspte wortelen
sap van 1/2de limoen
2 eetlepels mayonaise
peper en zout 

Hoe?
  • Begin met het maken van de pulled pork. Wrijf de 4 lappen schouder karbonade goed in met de BBQ rub. Leg ze vervolgens op elkaar en bindt ze samen tot 1 stuk vlees. Laat de rub ongeveer 1u in de koelkast inwerken. 
  • Leg het vlees vervolgens in een aluminium schaaltje en leg het schaaltje in de braadslee. Doe wat water in de braadslee en dek af met aluminium folie. Zet deze op de BBQ op indirecte hitte. 
  • Het vlees zou ongeveer 4u moeten bakken op een temperatuur van ongeveer 100°C. Controleer regelmatig of je wat water moet bijvoegen. 
  • Haal het vlees uit de schaal en wrijf in met BBQ saus. Leg het vlees nu rechtstreeks op de BBQ rooster en bak kort aan. 
  • Verwijder de touwtjes en haal het vlees uit elkaar met twee vorken. Voeg indien gewenst nog wat BBQ saus toe. 

  •  Doe de nacho's in een ovenschaal. Strooi de cheddar erover en plaats kort onder de grill. Voeg vervolgens de salsa-saus, zure room en pulled pork toe en werk af met wat gesnipperde lenteui

  • Voor de hamburgers meng je eerst de rode kool, geraspte worteltjes, mayonaise, limoensap en peper en zout. Verwarm de broodjes kort. Doe een handvol ijsbergsla, wat rode koolsla, pulled pork en wat BBQ saus op het broodje en serveer! 


Reacties