zondag 24 januari 2016

Petit Beurre taart

Dit is echt werelds makkelijkste taart en zo oud als de straatstenen denk ik. Zelf had ik hem nog nooit gemaakt dus zijn we aan de slag gegaan met het basisrecept van de KVLV.
 
Voor 8 a 10 porties
 
2 pakken Petit Beurre koekjes
250gr boter
250gr bloemsuiker
200ml koffie, afgekoeld
Scheutje amaretto
Cacaopoeder of hagelslag
 
Klop voor de botercreme de boter en bloemsuiker ongeveer 10 minuten met een Kitchen Aid of handmixer. Zeer belangrijk dat je effectief 10 minuten de boter opklopt voor een zo luchtig mogelijk resultaat!
 
Schik een eerste laag koekjes op een bord of ovenschaal. Ik heb gewerkt met een 2 koekjes op 5 koekjes basis. Je kan de koekjes vastplakken met een beetje botercreme. Je kan best de eerste laag koekjes NIET doppen in de koffie zodat je een sterke basis hebt.
 
Smeer een laag botercreme over de koekjes. Dop vervolgens de koekjes in de koffie + amaretto en leg ze op de botercreme. Smeer vervolgens weer een laag botercreme.
 
Bouw zo verder totdat je koekjes op zijn.
 
Smeer de hele taart rond om rond in met de botercreme.

Werk vanboven af met cacaopoeder of hagelslag.

De taart is het lekkerst na een nachtje rusten. Als je de taart in de koelkast wilt bewaren, haal je hem best 2 a 3 uur voor consumptie uit de koelkast zodat de boter terug mals kan worden.

 Smakelijk!
 
 

2 opmerkingen:

  1. Wij maakten dit vroeger met straffe koffie ipv amaretto, ik heb mij altijd afgevraagd waar de oorsprong van deze taart lag.

    BeantwoordenVerwijderen