Petit Beurre taart

Dit is echt werelds makkelijkste taart en zo oud als de straatstenen denk ik. Zelf had ik hem nog nooit gemaakt dus zijn we aan de slag gegaan met het basisrecept van de KVLV.
 
Voor 8 a 10 porties
 
2 pakken Petit Beurre koekjes
250gr boter
250gr bloemsuiker
200ml koffie, afgekoeld
Scheutje amaretto
Cacaopoeder of hagelslag
 
Klop voor de botercreme de boter en bloemsuiker ongeveer 10 minuten met een Kitchen Aid of handmixer. Zeer belangrijk dat je effectief 10 minuten de boter opklopt voor een zo luchtig mogelijk resultaat!
 
Schik een eerste laag koekjes op een bord of ovenschaal. Ik heb gewerkt met een 2 koekjes op 5 koekjes basis. Je kan de koekjes vastplakken met een beetje botercreme. Je kan best de eerste laag koekjes NIET doppen in de koffie zodat je een sterke basis hebt.
 
Smeer een laag botercreme over de koekjes. Dop vervolgens de koekjes in de koffie + amaretto en leg ze op de botercreme. Smeer vervolgens weer een laag botercreme.
 
Bouw zo verder totdat je koekjes op zijn.
 
Smeer de hele taart rond om rond in met de botercreme.

Werk vanboven af met cacaopoeder of hagelslag.

De taart is het lekkerst na een nachtje rusten. Als je de taart in de koelkast wilt bewaren, haal je hem best 2 a 3 uur voor consumptie uit de koelkast zodat de boter terug mals kan worden.

 Smakelijk!
 
 

Reacties

  1. Wij maakten dit vroeger met straffe koffie ipv amaretto, ik heb mij altijd afgevraagd waar de oorsprong van deze taart lag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben die vroeger veel gemaakt en ipv botercreme ook slagroom, wij noemde deze taart metseltaart, heb die ook voor kinderfeestje gemaakt in vorm van trein en de wielen van smarties wat hebben ze gesmuld.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wij noemen het hier foute taart omdat er zo veel boter in zit maar o zo lekker recept wat wij hebben is ook met sterke koffie en dan oploskoffie door het boter/suiker mengsel en elke laag pure hagelslag en zeer zeker een of 2 dagen van te voren maken wand dan is hij echt het lekkerste

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik drenk de koekjes in de melk... en metsel de koekjes met pudding gemengd met boter... ook heerlijk en niet zo zwaar 👍

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe doe je dat dan:maak je dan warme vanillepudding die je laat afkoelen, en mix je er dan de boter onder :kun je mij het recept doorgeven +hoe je het doet aub. Alvast bedankt.

      Verwijderen

Een reactie posten