Weekmenu 2 + tortilla's met kip en feta-dressing

Maandag, een nieuwe week, een nieuwe menu: 

maandag: tortilla's met kip en feta-dressing (zie recept hieronder)
dinsdag: zomerse bolognaise
woensdag: gemarineerde varkensreepjes op z'n oosters met rijst
donderdag: tagliatelle met gevulde kipfilet
vrijdag: aardappeltjes met een vleesje en verse boontjes


Tortilla's met kip en feta-dressing




Voor 2 personen

300gr kippendijreepjes
kippenkruiden
peper en zout
olijfolie
eetlepel citroensap 

1 ajuin
1 rode paprika
100gr geraspte wortel
1/2 komkommer
1/4de ijsbergsla
4 kleine tortilla's

50gr feta
3 eetlepels griekse yoghurt
handvol peterselie
1 teentje knoflook
peper
zout
oregano

Hoe?
Marineer eerst de kippendijreepjes in kippenkruiden, peper, zout, olijfolie en citroensap. 
Snij vervolgens de ajuin en rode paprika in hapklare stukken. 
Snij ook de komkommer en ijsbergsla in dunne reepjes. 

Maak de dressing door simpelweg de feta, yoghurt, knoflook, peper, zout, peterselie en oregano kort in de blender te mixen. 

Bak de kippendijreepjes in een beetje olie. Voeg dan de ajuin en paprika toe. Bak alles goed aan.
Verwarm de tortilla's kort onder een grill. 
Serveer de tortilla's met de kip, de koude groentjes en de feta-dressing. 





Reacties