Weekmenu 3 + Zomerse spaghetti bolognaise

We zijn alweer een weekje verder dusssss een nieuwe weekmenu! 

Maandag: Loempia taart met rijst
Dinsdag: Biefstuk met rode wijn saus, gegrilde prei en aardappeltjes uit de oven
Woensdag: Penne met worstjes 
Donderdag: Puree met erwten en wortelen en vissticks

En natuurlijk hebben jullie nog een receptje van mij te goed: de Zomerse spaghetti bolognaise van vorige week! 

Alweer een pasta met rode saus dat in de smaak viel bij mijn kinderen...Zien jullie al een patroon? 
Ik ben ervan overtuigd dat ik het record ga breken van de blog met de meeste recepten voor pasta met rode saus! Maar hey, ze hebben gegeten en stiekem hier en daar ook nog een groentje binnen gekregen! 

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen 

300gr spaghetti
200gr gemengd gehakt
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 klein potje tomatenpuree
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
200gr kerstomaten
50gr groene olijven
100ml witte wijn
100ml water
handvol basilicum
tijm, zout en peper 
olijfolie

Hoe? 
Kook de spaghetti gaar in gezouten water. 
Verhit de olie.
Versnipper de sjalotten en de knoflook en bak glazig aan in de olijfolie.
Voeg vervolgens het gehakt toe en laat goed bakken. 
Snij ondertussen de kerstomaten in vieren en de groene olijven in ringetjes. 
Voeg aan het gebakken gehakt de tomatenpuree toe en bak even kort mee. 
Blus het geheel met de witte wijn, water, honing en balsamicoazijn. 
Laat de alcohol even uitkoken en voeg als laatste de kerstomaten en olijven toe.
Kruid af met tijm, zout en peper, voeg de gekookte spaghettie toe en serveer met vers gehakte basilicum. 


Reacties