Appel-victoria taartje

Nog niet genoeg appeltaart-recepten op het internet te vinden?
We gooien er nog een beetje bij! 
Met een amandeltopping deze keer. 

Voor 1 taart, diameter 24cm 

Helft van dit recept voor kruimeldeeg
2 appels 
120gr amandelspijs
60gr boter
1 ei
rasp van 1 citroen
1 eiwit 
40gr amandelschilfers
3 eetlepels suiker
bloemsuiker

Hoe? 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Maak het kruimeldeeg als beschreven hier.
  • Schil de appels en snij in dunne plakjes.
  • Doe de amandelspijs in een kom samen met de citroenrasp en boter. Klop alles goed op met een handmixer.
  • Voeg het ei toe en klop kort op. 
  • Meng het eiwit met de suiker en de amandelschilfers.
  • Rol het kruimeldeeg uit en leg in een ingevette springvorm. 
  • Prik met een vork een aantal keer in de bodem. 
  • Smeer het amandelspijs-mengsel uit op de bodem.
  • Verdeel dan de appelstukjes erover en bedek met de amandelschilfers.
  • Bak voor 35 minuten in de verwarmde oven.
  • Laat kort afkoelen en werk af met wat bloemsuiker. 

Reacties