No bake Sinterklaas cheesecake
Gelijk elke geloofwaardige foodblogger dien je deze tijd van het jaar een Sinterklaas-geinspireerde blog te schrijven. Dus hierbij de met pepernoten, speculaas, manderijn geinjecteerde no-bake cheesecake.
Voor een springvorm van 20cm, genoeg voor 6 porties
100gr speculaas
30gr boter
300gr kwark
100gr mascarpone
100gr suiker
3 blaadjes gelatine
sap van 2 manderijnen
Voor de afwerking
3 blaadjes gelatine
sap van 3 manderijnen
handvol pepernoten
1 manderijn
1 lekker stukje chocolade
Hoe?
- Smelt de boter.
- Leg de gelatine blaadjes in koud water.
- Verkruimel de speculaaskoekjes en meng met de boter.
- Duw de speculaaskruimels in de springvorm en laat in de koelkast opstijven.
- Meng de kwarm, mascarpone en suiker.
- Verhit het sap van 2 manderijnen in een steelpannetje en voeg 3 blaadjes gelatine toe.
- Voeg dit toe aan het kwarkmengsel en stort uit op de speculaasbodem.
- Zet in de koelkast
- Verwarm het overige sap van de 3 manderijnen in het steelpannetje en voeg de andere 3 blaadjes gelatine toe.
- Laat kort afkoelen en giet voorzichtig over de cheesecake.
- Laat ongeveer 4u in de koelkast opstijven.
- Versier naar wens met pepernoten, chocolade en manderijnenpartjes.
mandarijnen leg je allemaal dezelfde richting op.
BeantwoordenVerwijderen