No bake Sinterklaas cheesecake

Gelijk elke geloofwaardige foodblogger dien je deze tijd van het jaar een Sinterklaas-geinspireerde blog te schrijven. Dus hierbij de met pepernoten, speculaas, manderijn geinjecteerde no-bake cheesecake. 

Voor een springvorm van 20cm, genoeg voor 6 porties

100gr speculaas
30gr boter
300gr kwark
100gr mascarpone 
100gr suiker
3 blaadjes gelatine
sap van 2 manderijnen 

Voor de afwerking
3 blaadjes gelatine
sap van 3 manderijnen
handvol pepernoten
1 manderijn
1 lekker stukje chocolade

Hoe?

  • Smelt de boter.
  • Leg de gelatine blaadjes in koud water. 
  • Verkruimel de speculaaskoekjes en meng met de boter.
  • Duw de speculaaskruimels in de springvorm en laat in de koelkast opstijven. 
  • Meng de kwarm, mascarpone en suiker. 
  • Verhit het sap van 2 manderijnen in een steelpannetje en voeg 3 blaadjes gelatine toe. 
  • Voeg dit toe aan het kwarkmengsel en stort uit op de speculaasbodem.
  • Zet in de koelkast
  • Verwarm het overige sap van de 3 manderijnen in het steelpannetje en voeg de andere 3 blaadjes gelatine toe.
  • Laat kort afkoelen en giet voorzichtig over de cheesecake.
  • Laat ongeveer 4u in de koelkast opstijven.
  • Versier naar wens met pepernoten, chocolade en manderijnenpartjes.

Reacties

Een reactie posten