Appel-victoria taartje
Nog niet genoeg appeltaart-recepten op het internet te vinden?
We gooien er nog een beetje bij!
Met een amandeltopping deze keer.
Voor 1 taart, diameter 24cm
Helft van dit recept voor kruimeldeeg
2 appels
120gr amandelspijs
60gr boter
1 ei
rasp van 1 citroen
1 eiwit
40gr amandelschilfers
3 eetlepels suiker
bloemsuiker
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak het kruimeldeeg als beschreven hier.
- Schil de appels en snij in dunne plakjes.
- Doe de amandelspijs in een kom samen met de citroenrasp en boter. Klop alles goed op met een handmixer.
- Voeg het ei toe en klop kort op.
- Meng het eiwit met de suiker en de amandelschilfers.
- Rol het kruimeldeeg uit en leg in een ingevette springvorm.
- Prik met een vork een aantal keer in de bodem.
- Smeer het amandelspijs-mengsel uit op de bodem.
- Verdeel dan de appelstukjes erover en bedek met de amandelschilfers.
- Bak voor 35 minuten in de verwarmde oven.
- Laat kort afkoelen en werk af met wat bloemsuiker.
Reacties
Een reactie posten