Weekmenu 1 + (niet zo-authentieke) spaghetti carbonara

Ik werk al jaren met weekmenu's omdat ik zo niet elke dag naar de winkel moet en maar 1x per week moet nadenken wat we gaan eten en niet elke dag. 

Bij deze onze weekmenu: 

Maandag: Varkensbrochette met gegrilde aardappelen en bloemkool
Dinsdag: (niet zo-authentieke) spaghetti carbonara (zie recept hieronder) 
Woensdag: Griekse kip met rijst
Donderdag: Pizza met worst en gegrilde groenten
Vrijdag: Mexicaanse kip met een maiskorst

In het weekend gaan we meestal buiten huis eten of maak ik met de restjes een gerechtje. 

Vandaag aten we een snelle spaghetti carbonara. 

Voor 4 personen

300gr spaghetti
200gr gerookte spekblokjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 eieren
150ml room
70gr parmezaanse kaas
handvol platte peterselie
peper
zout

Hoe?
Kook de spaghetti gaar in gezouten water. Hou bij het afgieten van de spaghetti wat kookwater apart.

Bak de spekblokjes aan in een pan. Snij vervolgens de sjalotten in dunne reepjes en voeg bij de spekjes. Pers ook het teentje knoflook uit bij de spekjes. 

Meng de eieren met de room en parmezaanse kaas. Kruid dit mengsel goed met peper en zout. Voeg de spaghetti toe aan de spekjes en als laatste het eiermengsel. Meng alles grondig, kruid bij indien nodig en serveer direct met nog extra parmezaanse kaas en gesneden peterselie. 

Smakelijk!



Reacties